wat doet Corneliszoon, adresgegevens, privacy, nieuws

Nieuws van Corneliszoon.

Op deze pagina vindt u actualiteiten, voor onze nieuwsbrieven zie de nieuwsbrievenpagina.


Een nieuwe paraplu voor onze marktplaatsen: Logistics_index
Onze marktplaatsen hebben vanaf nu een nieuwe "paraplu": een website van waaruit ze te vinden zijn. Die heet Logistics_index, afgekort logi.in. Er is ook een bijbehorend Instagram-account: logistics_index

Ook na stoptober kan die peuk weg.
Stoptober zet mensen aan tot stoppen met roken. De actie loopt volop, maar je hoeft niet te denken dat het hierna weer volop paffen is. Stoppen is altijd beter. Ook na de actie.
Het aantal rokers in Nederland daalt. In 2018 meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek samen met het Trimbos-instituut en het RIVM dat in 2016 nog 24,1 procent van de bevolking regelmatig een peuk opstak. En jaar later daalde dat naar 23,1 procent.
Het aantal mannen met een pakje sigaretten of shag in hun herenschoudertas is nog altijd groot. Het zijn er flink meer dan het aantal vrouwen dat rookt. In 2015 lag de verhouding als volgt: 27 procent ten opzichte van 19,9 procent. Bij dagelijkse rokers gaat het om 19,2 procent ten opzichte van 14,5 procent.
Maar laten we niet te vroeg juichen, want nog altijd rookt een groot deel van de Nederlandse bevolking en, zo meldde het RIVM in 2018, als het aantal rokers hier naar beneden gaat, zal de levensverwachting stijgen.
In Nederland overlijden relatief meer mensen aan kanker en relatief minder aan bepaalde hart- en vaatziekten dan in de ons omringende landen waar gelijke gezondheidscijfers gelden.
Het RIVM stelt ook dat ondanks de daling Nederlanders nog relatief veel roken. In 2014 lagen de cijfers, als het gaat om volwassen rokers, boven de internationale mediaan. In Zweden wordt het minst gerookt. In Oostenrijk het meest. Ook boven de internationale mediaan liggen de cijfers van rokende vijftien- en zestienjarigen in ons land.
Daarom wordt ook dit jaar aandacht besteed aan roken en vooral stoppen met roken. Weg met die peuken uit die schoudertas. Dat gebeurt middels een app, berichten op social media, tv uitzendingen en een Stoptoberhuis. Nog altijd rookt immers ruim 1 op de 5 volwassenen (CBS). De campagne is op 6 september al begonnen en loopt de hele maand oktober door.
Wie ondersteuning wil bij het stoppen met roken kan gebruik maken van de Stoptober app die je op alle mogelijke manieren aanmoedigt om het niet-roken vol te houden. Daarnaast kom je Stoptober op alle social media en tv tegen.
Gaat dat mensen werkelijk van het roken afbrengen? Wie meer nodig heeft dan een motivatietalk en een instagrambericht, en de sigaretten uit zijn laptoptas en vooral uit zijn leven wil weren, zal zich moeten overgeven aan een werkelijke afkickmethode: vijf dagen lang van huis weg en je intern laten begeleiden om in één keer van het roken af te komen. Vijftig rokers krijgen de kans om vanaf maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober in het Stoptoberhuis in Vinkeveen radicaal met roken te stoppen. Onder professionele begeleiding die bestaat uit coaching sessies en workshops met maar één doel: stoppen met roken. Als deelnemer verblijf je dag en nacht in het stoptoberhuis en krijgt naast alle mogelijke begeleiding, ook inspirerende activiteiten aangeboden.

Rugzak is de nieuwe werktas.
Wat neem je mee naar kantoor, en vooral waarin? In een rugzak. Die is de tijd van wandelroutes ver voorbij. De rugzak is de nieuwe werktas geworden.
Menigeen heeft het zich echter lange tijd afgevraagd: kan het eigenlijk wel, een rugzak meenemen naar kantoor? Dat leek echt een tijdje not done. Je droeg een leren handtas met je mee of een officiële laptoptas, maar een rugzak? Die droeg je in het weekend als je een eind ging wandelen of fietsen.
Dat is inmiddels ruimschoots achterhaald. Je ziet tegenwoordig menig herenrugzak op het rugpand van een colbertjasje hangen. Staat goed, mits er voor een kwaliteitstas is gekozen. Dus geen slap hangend tasje. Het moet een stijlvolle rugzak zijn die stevig op de rug zit.
En vrouwen dan? Die kunnen wel wat hebben als het om een tas gaat en meestal mag deze van een flink formaat zijn. Want ze nemen wat mee hoor. Zeker ook naar het werk. Denk aan de laptop, en tegelijkertijd aan de toilettas, haarborstel, crèmes voor handen, lippen en bij guur weer voor het gezicht. Je kunt immers niet genoeg hydrateren.
Komen we direct bij het waterflesje terecht. Liefst een duurzame. Die verdient ook een plek in die damesrugzak, want echt; een rugzak is ook geschikt voor lady’s die stijlvol naar kantoor reizen. Ook als ze op de fiets komen.
Voor vrouwen komt de inhoud van zo’n tas regelmatig neer op een soort overlevingspakket, want met bovenstaande spullen zijn we er nog niet. Er zijn onder meer de basics, zoals de portemonnee en een papieren agenda (ja heus). De smartphone mogen we ook niet vergeten, evenals de oplader. Van zowel laptop als telefoon.
Dan zijn er spullen als een zonnebril, persoonlijke hygiëne, pennen, markeerstift, notitieboekje, make-up tasje en de nagellak. Al was het maar om een ladder in een panty een halt toe te kunnen roepen. Ook al zit er in de tas een extra paar.
Denk ook even aan de lipgloss, ook al is deze op z’n retour. Maar een flesje parfum of eau de toilette mag niet vergeten worden. Net als een deodorantstick of een doosje poeder. Want glimmende gezichten, daar houden we niet van. We willen lekker ruiken en op een andere manier shinen. Daar is de rugzak voor gemaakt.
Kortom; de rugzak voor de vrouw zit lekker vol, maar daar is ie voor gemaakt. Als je een goede kwaliteit rugzak hebt, kan deze jaren mee en biedt deze voldoende ruimte aan al je spullen die je dagelijks meeneemt naar kantoor.
(september 2019)

Nieuwe klanten werven in Roemenië.
Wilt u uw producten verkopen in Roemenië? Dat komt goed uit. Wij zijn bezig met het opzetten van een Roemeense website waar u uw producten onder de aandacht kunt brengen: logistica.ro. Meer hierover binnenkort.
(december 2016)

Domeinnaam industry.cx is niet meer van Corneliszoon.
Wij hebben de domeinnaam industry.cx afgestoten en vervangen door fabriek.com. Dit was noodzakelijk omdat de afhandeling door de .cx registry (Christmas Island) niet naar onze wens verliep. Een .com domein biedt meer zekerheid. Op fabriek.com vindt u onze backoffice voor marktplaatsen. Het domein industry.cx is overigens nu gewoon te koop bij Sedo.com.
(november 2016)

Business intelligence voor onze Members.
Voor de marktplaatsen logistiek.com, verpakkingen.com, bedrijfsauto.com, adviseur.net en groothandel.net hebben we een business intelligence module ontwikkeld waarmee we analyses doen naar het surfgedrag van onze bezoekers. Op grond daarvan kunnen we onze Members adviezen geven voor gerichte marketing. Niet meer “schieten met hagel” maar eerst weten waar je potentiële klanten zich bevinden en daarmee op een slimme manier aan de slag gaan. Wilt u hiervan ook gebruik maken of wilt u meer weten? Onze helpdesk is bereikbaar van 9 tot 17 uur. Bel 059 5769011. (april 2015)

Vernieuwde lay-out op marktplaatsen met verbeterde productpresentaties.
In november 2013 is de lay-out van onze websites logistiek.com, verpakkingen.com, bedrijfsauto.com, adviseur.net en groothandel.net vernieuwd. De belangrijkste vernieuwing betreft de presentatie van uw producten op deze electronische marktplaatsen. Er is meer ruimte voor tekst en de foto’s komen beter tot hun recht. Probeer het zelf even uit en klik eens op diverse producten om het effect hiervan te bekijken.
Wij adviseren u regelmatig nieuwe items toe te voegen aan uw account. Items worden dagelijks zeer veel bekeken door de bezoekers van onze marktplaatsen.
Een item kan zijn:
- een product of een dienst
- een (klanten)case
- een testimonial
- een nieuwsbericht.

En wist u nog:
- bij elk item/product kunt u een deeplink plaatsen naar uw website.
- van elk item/product kunt u statistieken zien: hoe vaak is dit gelezen, hoe vaak is er doorgeklikt.

Heeft u moeite met toevoegen van items? Onze redactie is er om u hiermee te helpen. Bel 059 5769011.
(januari 2014)

Responsive websites.
Websites worden steeds vaker bekeken met mobiele apparaten. De meeste sites zijn daar eigenlijk niet geschikt voor. In augustus 2013 introduceren wij DISTRI.NET, een website-concept dat dit probleem oplost. DISTRI.NET websites passen zich namelijk automatisch aan aan het toestel waarmee het bekeken wordt. Dit soort websites wordt ‘responsive websites’ genoemd. Iets dat u als ondernemer de komende jaren echt nodig gaat hebben.
Daarnaast kunt u een dergelijke website zelf gemakkelijk bijhouden. Zonder technische kennis kunt u nieuwsberichten, foto’s, filmpjes toevoegen, het menu aanpassen.
Er komen diverse ‘modellen’ van deze website, luxe en minder luxe. Uiteraard met bijpassend prijskaartje. (oktober 2013)

Industry.cx is nu FABRIEK.COM.
De centrale database van onze marktplaatsen (waaronder verpakkingen.com, logistiek.com, bedrijfsauto.com, adviseur.net en groothandel.net) heeft een andere (domein)naam gekregen. In plaats van INDUSTRY.CX ziet u vanaf 1 februari het domein FABRIEK.COM in uw URL-balk staan nadat u bent ingelogd in onze backoffice ----> De reden van deze wijziging is dat wij niet meer gaan werken met .CX domeinnamen, de CX-registry (de organisatie die deze domeinen uitgeeft) voldoet niet meer aan onze kwaliteitsnormen. De term INDUSTRY zult u nog wel tegenkomen in onze backoffice naar die zal te zijner tijd ook worden vervangen. (april 2013)

PR-werk voor logistiek dienstverlener.
Wij zijn ingehuurd door logistiek dienstverlener LCW in Groningen voor PR-werkzaamheden, zoals het schrijven van persberichten.
(oktober 2012)

Nieuwsbrieven versturen zonder limiet.
Wilt u nieuwsbrieven versturen zonder limiet op het aantal verzonden mails? Geen variabele kosten maar een eenmalige investering? Uw eigen aanmeldingsbeleid gebruiken zonder bemoeienis van providers of de overheid? Dan hebben wij een interessant pc-pakket voor u: CustomMailer.
(september 2012)

Vacature: medewerker leadverwerking m/v.
Via onze marktplaats websites (zoals verpakkingen.com, bedrijfsauto.com, logistiek.com en groothandel.net) ontvangen wij een groeiende stroom informatie- en offerteaanvragen ("leads") voor onze plm. 800 Members (deelnemers). De medewerker leadverwerking bewaakt dit proces, doet controles, vult zonodig informatie aan en onderhoudt contact met aanvragers en Members. Een leuke en uitdagende functie die ook part-time kan worden verricht. Wil je meer informatie, of wil je solliciteren, neem dan even contact met ons op, tel (059) 5769011 / mail z@corneliszoon.com.
(augustus 2012)

Mail-adressen met orange.nl en wanadoo.nl verdwijnen.
Eigenaar T-Mobile gaat toch stoppen met het ondersteunen van de mailadressen van de domeinen wanadoo.nl en orange.nl. Waarom is eigenlijk onduidelijk, het handhaven van deze adressen zou het bedrijf nauwelijks geld kosten. Alle mailadressen worden nu omgezet in @online.nl adressen. Indien u in uw klantenbestand @wanadoo.nl of @orange.nl adressen heeft, dient u deze aan te passen.
(juli 2012)

LZV-terreinen nu ook in TLNplanner.
In de TLNplanner zijn vanaf dit jaar ook de industrieterreinen opgenomen waar LZV's (lange/zware voertuigcombinaties) mogen rijden. Deze terreinen zijn als extra laag toegevoegd in de kaart van de TLNplanner.
De inventarisatie van deze terreinen werd voor TLN verzorgd door Corneliszoon.
(juni 2012)

Wij waren aanwezig op de BedrijfsautoRAI.
Van 17 tot en met 21 april werd in de RAI de BedrijfsautoRAI gehouden. Wij coverden deze beurs uitgebreid, met dagelijks nieuws, een online catalogus van standhouders en virtuele rondleidingen over de belangrijkste stands. Zie onze RAI website.
(mei 2012)

Sociale netwerk service van start gegaan.
Tijdens de EMPACK beurs (4 en 5 april in Den Bosch) ging onze Sociale Media Service van start waarbij we klanten van onze marktplaatsen (verpakkingen.com, groothandel.net, bedrijfsauto.com en logistiek.com) in de gelegenheid stellen om hun producten te promoten op sociale media, en aanvullende diensten aanbieden voor bedrijven die nu van start willen op Facebook, LinkedIn en/of Twitter.
(april 2012)

Producten doorplaatsen naar sociale netwerksites.
Steeds meer bedrijven willen zich manifesteren op sociale netwerksites. Corneliszoon speelt hier op in door producten van Members door te plaatsen naar sites als Twitter, Facebook en LinkedIn. Vanaf 15 maart is het mogelijk om met één druk op de knop een product door te plaatsen. Een supergemakkelijke start van uw bedrijf in de sociale media. Wilt u meer informatie? Neem dan even contact met ons op.
(maart 2012)

Pas op voor sociale plug-in van Facebook.
Wij raden u aan voorzichtig te zijn met het plaatsen van een zogenaamde 'sociale plug-in' van Facebook op uw website. Het kan leuk lijken, zo'n plug-in, maar het geeft Facebook ook inzicht in het surfgedrag van uw klant. Daarmee kan Facebook bijvoorbeeld advertenties van uw concurrent op het prikbord van uw prospect plaatsen. Denk dus goed na of u dat wel wilt.
(februari 2012)

Profiteer van onze januari-actie.
Bent u deelnemer aan een van onze marktplaatsen? In januari hebben wij een kosteloze extra service voor u. Wij voegen drie productenpagina's toe aan uw profiel. U kunt productpagina's aanleveren bij onze redactie, wij zullen deze dan verwerken. Wilt u meer informatie? Neem dan even contact met ons op.
(januari 2012)


Oudere berichten vindt u in ons nieuwsarchief.

Corneliszoon stapt over naar responsive websites.


Nieuwe landen waar u uw producten kunt aanbieden.
U kunt via ons uw producten aanbieden niet alleen in de Benelux maar ook in o.a. Duitsland, Oostenrijk, Polen, Groot-Brittannië, USA, Roemenië en Bulgarije. Zie overzicht. Als u hiervoor interesse heeft, neem dat even contact met ons op.


Zeer aantrekkelijke domeinnamen te koop.
Wij zijn actief in aan- en verkoop van premium domain names (internet domeinnamen van generieke woorden en geografische lokaties). De momenteel in de verkoop zijnde domeinen vindt u in onze Sedo pagina.


Tweeletterige domeinnamen in Oostenrijk.
Wij hebben een aantal zeer aantrekkelijke Oostenrijkse domeinnamen te koop, te weten öb.at, öp.at en öz.at. Als u interesse heeft neem dan even contact op.


Uw bedrijf / producten promoten in Oostenrijk
Via onze Duitstalige site logistik.at kunt u nu uw logistieke bedrijf en/of producten promoten in Oostenrijk.
Lees verder


Aanbiedingen van verpakkingen.
De website verpakkingen.com heeft nu een aanbiedingen-pagina waar alle deelnemers hun aanbiedingen kunnen plaatsen.
Bekijk website